Öppettider

Öppet på Indigo

Måndag - torsdag 11-24
Fredag 11-04
Lördag 17-04

Med reservation för ändringar.

 

               

 

Köket serverar

Lunch måndag - fredag 11-15.00.
i restaurangen och i våran övervåning.

Bistromenyn serverar vi från 15.00 måndag-fredag, lördag från kl. 17.00

Övriga tider serverar vi vår kvällsmeny. 

Köket är öppet till 22 måndag-torsdag och fredag-lördag till 23.

Med reservation för ändringar.

Dryckesprovning

Smaka goda drycker hemma hos oss!

På Indigo är vi passionerade entusiaster när det kommer till vin, sprit, öl och andra drycker. Vi delar gärna med oss av vår kunskap så skicka en förfrågan om du vill förkovra dig och ha en kul och inspirerande provning med vännerna eller företaget!

Provningarna passar bäst i veckorna när det är lite lugnare, men vi anpassar oss självklart efter er bara vi har möjlighet. Platsen är i första hand hemma hos oss på Indigo.

En djupdykning i vinets smakrika värld

Tillsammans med vår kollega sommelier Lina Dumas får du en introduktion i hur man provar vin samt vilka kännetecken som präglar olika druvsorter och vintyper. Sedan provar vi väl utvalda viner samtidigt som vi diskuterar deras utseende, doft, smak och komposition. Oavsett tidigare kunskaper finns alltid mycket att lära, våra vinprovningar ger vinintresset nya dimensioner på ett underhållande sätt.

Exempel på provningar

Gamla vs nya världen rött och vitt
Sauvignon Blanc och Pinot Noir Loire vs Washington State, Bourgogne vs Napa Valley
50€ per person - minst 6 personer

Gamla vs nya världen rött och vitt de luxe
Chardonnay och Syrah Bourgogne vs Napa Valley, Rhône vs Walla Walla
70€ per person - minst 6 personer

Mousserande vin
Hitta det mousserande vinet bland champagnerna
Crémant d ’Alsace, Champagne Brut, Champagne Rosé och Champagne Blanc de Noir
60€ per person - minst 6 personer

Smaktallrik
För dig som vill uppleva smakkombinationer som både passar och inte passar till olika viner erbjuder vi även en smaktallrik med utvalda smakbitar. 
10€ per person

Provningen tar cirka en och en halv timme. Med smaktallrik tar provningen lite längre tid. 

I priset ingår moms och Lina Dumas som erfaren provningsledare.

Vinprovning enligt dina önskemål

Vi skräddarsyr gärna andra typer av provningar enligt önskemål. Allt från utvalda länder och regioner till olika producenter eller druvor. Vi har en bred vinlista med över 130 viner i olika prisklasser att välja mellan.

Vill du boka en provning?

Hör av dig till oss med en förfrågan där du meddelar antal deltagare, datum och tid samt om du vill ha provningen på svenska, engelska eller franska.

Lina Dumas är sommelierutbildad på Ecole des Vins et Spiriteux i Paris. Lina har bland annat drivit egen krog i Montpellier och samarbetar sedan 2011 kontinuerligt med Champagnehuset Veuve Clicquot. Just därför är det också extra roligt att ha en skumpaprovning med henne!

Gästspel

Vi samarbetar gärna med våra restaurangkollegor på Åland. Christian Ekström från Pub Stallhagen och Stallhagens bryggmästare Matte Ekholm har hållit ölprovningar hos oss. Ella Grüssner Cromwell-Morgan från Kvarnbo Gästhem är en fantastiskt duktig och kunnig sommelier (första och hittills enda att utexamineras hos Restaurangakademien i Stockholm på WSET Level 4 Diploma). Det är underbart att få samarbeta med henne och roligt att hon vill samarbeta med oss. Med lite framförhållning så funkar det oftast att få till en provning med henne. Mat och vin i kombination med två röda och två vita samt olika smakkombinationer med mat är den mest populära och lärorika men hon kan arrangera mer eller mindre vad som helst, allt från champagne till sherry och avec.